Letselpreventie

Letselpreventie is eenvoudig gezegd het trachten te vermijden dat blessures optreden en dat blessureprocessen zich ontwikkelen. Het is het geheel van preventieve maatregelen die je kan nemen om de schade aan de fysieke gezondheid (ten gevolge van sportbeoefening) te voorkomen. Het creëren van een veilige sportcontext en een gezonde, veilige levensstijl bij het sporten is één van de basisopdrachten van de atleet en sporttrainer om blessures te vermijden.

Gezond Sporten Vlaanderen ontwikkelt, in samenwerking met wetenschappelijke experts en sportfederaties, cursussen en bijscholingen om blessurepreventief gedrag te promoten.
Onderstaande cursussen, zijn momenteel beschikbaar voor trainers, atleten of sportprofessionals.

Get Fit 2 sport
GEt Fit 2 SPORT

Via 'Get Fit 2 Sport'  ontwikkeld door een samenwerking tussen de Universiteit van Gent en Sport Vlaanderen, willen we ervoor zorgen dat alle Vlaamse jonge sporters de basisprincipes van primaire sportletselpreventie aangeboden krijgen. Dit door zoveel mogelijk trainers en sportpromotoren te informeren hoe je hier praktisch mee aan de slag kan.

In twee sessies (telkens theorie + praktijk) van 3 uur worden de principes van blessurepreventie grondig toegelicht en meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren komen aan bod.
Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de trainingen en sportlessen, de verschillende strategieën voor sportletselpreventie worden uitgelegd  en via actieve leermomenten wordt een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein.

De organisatie van deze bijscholingen ligt bij de betreffende sportfederatie en VTS-plus.

Get Fit 2 Bike
GEt Fit 2 Bike

Een bijscholing gebaseerd op wetenschappelijke evidentie voor niet georganiseerde sporters; fietsers.

In één sessie van 2,5u wordt het nut van blessurepreventie toegelicht en de aandacht gelegd op de mogelijkheden om aan letselpreventie te doen als individuele, niet-georganiseerde, sporter.

Het doel is om de deelnemers heel wat praktische informatie te bezorgen, inclusief bruikbare tips en tools betreffende sportspecifieke letselpreventie.
Deze bijscholing stelt de deelnemer onmiddellijk in staat om letselpreventie te gaan toepassen in hun training.

 

 

 

 

 

  

Get Fit 2 Run
GET FIT 2 RUN

Een bijscholing gebaseerd op wetenschappelijke evidentie voor niet georganiseerde sporters; lopers.

In één sessie van 2,5u wordt het nut van blessurepreventie toegelicht en de aandacht gelegd op de mogelijkheden om aan letselpreventie te doen als individuele, niet-georganiseerde, sporter.

Het doel is om de deelnemers heel wat praktische informatie te bezorgen, inclusief bruikbare tips en tools betreffende sportspecifieke letselpreventie.Deze bijscholing stelt de deelnemer onmiddellijk in staat om letselpreventie te gaan toepassen in hun training.

Wenst u meer te weten over onze bijscholingen? 

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

Gezond Sporten Vlaanderen

BIJSCHOLING
Letselpreventie
Get FIT 2 

Bedankt voor de inzending!

 
 
Agenda

OMWILLE VAN COVID-19 MAATREGELEN VINDEN ER MOMENTEEL GEEN BIJSCHOLINGEN VAN 
GET FIT 2 PLAATS

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter